Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowina

Zupa węgierka

Składniki: 4 cebule 2 ząbki czosnku ½ szkl oliwy z oliwek 3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki 1 1/3 kg chudego rozbratla 2 pomidory 2 łyżeczki kminku 1 ½ łyżeczki suszonego majeranku łyżeczka startej skórki z cytryny 8 szkl wody 2 łyżeczki soli ½ łysecki pieprzu 4 ziemniaki Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę…

Faszerowane muszle

Składniki: 45 dag mielonej wołowiny cebula ząbek czosnku 2 szkl pokrojonego sera mozzarella ½ szkl bułki tartej łyżka suszonej natki pietruszki jajko 18 dużych muszli 900 g bezmięsnego sosu spaghetti ½ szkl startego parmezanu Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso razem z posiekaną cebulę i czosnek. Wówczas dodać pokrojony ser, bułkę tartą, natkę pietruszki…

Pieczeń wołowa z papryką i selerem

Składniki: ½ szkl posiekanej cebuli ¼ szkl posiekanego selera naciowego ¼ szkl posiekanej papryki 2 łyżki masła łyżeczka soli łyżeczka białego pieprzu ¾ szkl łyżeczki czarnego pieprzu ¾ łyżeczki zmiażdżonego czosnku ½ łyżeczki musztardy ½ łyżeczki pieprzu 2 kg polędwicy wołowej Sposób wykonania: W mięso zrobić głębokie nacięcia aby powstały małe otwory. Włożyć do nich…

Pieczeń z jarzynami na zimę

Składniki: 1 kg rozbratla 2 ząbki czosnku łyżeczka soli łyżeczka pieprzu ¼ szkl oliwy z oliwek 2 cebule 3 marchewki łodyżka selera naciowego 2/3 szkl bulionu wołowego słoik sosu pomidorowego 2 szkl mini marchewek 4 ziemniaki 2 cebule Sposób wykonania: Mięso naciąć lekko nożem po czym w powstałe otwory włożyć kawałki czosnku. Następnie oprószyć mięso…