Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 kg krzyżówki wołowej 2 marchewki łodyga selera naciowego 24 ząbki czosnku 2 szkl wytrawnego wina sól łyżeczka pieprzu 2 liście laurowe 1 ½ łyżeczek posiekanego tymianku 1 szkl bulionu z kury 2 łyżki masła Sposób wykonania: Na patelnie z rozgrzanym olejem wrzucić mięso, marchewkę pokrojoną w kostkę, seler…
Tag: wołowina
Porady i Ciekawostki
Klasyczna amerykańska pieczeń
by Marta Frankiewicz • • 0 Comments
Składniki: cebula marchewka łodyga selera naciowego łyżka oleju 1 ½ kg rozbratla 1 ½ szkl wody 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki suszonego tymianku liść laurowy 2 łyżki mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Wówczas mięso odstawić na bok a na tej samej patelni przesmażyć…
Porady i Ciekawostki
Smażona wołowina z pieczarkami
by Anna Kołodziejczak • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Smażona wołowina z brokułami
by Sylwia Gołąbek • • 0 Comments
Składniki: 45 dag łaty wołowej 2 łyżki oleju roślinnego 3 szkl różyczek brokułu ½ szkl wody łyżeczka kruszonej papryki ¼ łyżeczki czosnku granulowanego ¼ szkl ketchupu 2 łyżki sosu sojowego 1 ½ łyżeczki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru zielona cebulka 4 szkl ugotowanego białego ryżu Sposób wykonania: Mięso pokroić w słupki, które obsmażyć na…
Porady i Ciekawostki
Aromatyczna wołowina w sosie pomidorowym
by Izabella Kulis • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 kg wołowiny cebula ząbek czosnku 3 łyżki maki pszennej 100 g pieczarek w zalewie ½ szkl selera naciowego, posiekanego 1 szkl kwaśnej śmietany 200 g sosu pomidorowego łyżeczka soli pieprz szczypiorek Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć wołowinę pokrojoną w kostkę. Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Gdy…