Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wołowa z papryką i selerem

Składniki:

  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • ¼ szkl posiekanego selera naciowego
  • ¼ szkl posiekanej papryki
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka białego pieprzu
  • ¾ szkl łyżeczki czarnego pieprzu
  • ¾ łyżeczki zmiażdżonego czosnku
  • ½ łyżeczki musztardy
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 kg polędwicy wołowej

Sposób wykonania:
W mięso zrobić głębokie nacięcia aby powstały małe otwory.
Włożyć do nich mieszankę zrobioną z posiekanej cebuli, selera, papryki i masła.
Przełożyć mięso do brytfanny tłuszczem do dołu po czym włożyć do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 3 godziny.
Podawać polane sosem z brytfanny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *