Składniki:
- ½ szkl posiekanej cebuli
- ¼ szkl posiekanego selera naciowego
- ¼ szkl posiekanej papryki
- 2 łyżki masła
- łyżeczka soli
- łyżeczka białego pieprzu
- ¾ szkl łyżeczki czarnego pieprzu
- ¾ łyżeczki zmiażdżonego czosnku
- ½ łyżeczki musztardy
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 kg polędwicy wołowej
Sposób wykonania:
W mięso zrobić głębokie nacięcia aby powstały małe otwory.
Włożyć do nich mieszankę zrobioną z posiekanej cebuli, selera, papryki i masła.
Przełożyć mięso do brytfanny tłuszczem do dołu po czym włożyć do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 3 godziny.
Podawać polane sosem z brytfanny.