Składniki: 300 g cienkiej fasolki szparagowej 200 g pędów bambusa ½ pęczka kolendry 200 g polędwicy wołowej 4 łyżki oleju 2 łyżki nam prik 2 łyżki zielonego pierogu Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać nam prik i jeszcze przez chwile smażyć. Następnie dodać fasolkę oraz…
Tag: wołowina
Listy
Zupa koperkowa Marzeny
by m258 • • 0 Comments
Składniki: mięso wołowe lub wieprzowe (nie duży kawałek) 2 pęczki świeżego koperku marchewka pietruszka natka pietruszki seler (mały kawałeczek) łyżka mąki śmietanka przyprawa do zup Sposób przygotowania: Mięso płukały. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą trochę więcej ponad to jak zapłynęło. Kiedy się zagotuje zbieramy "piany" i dodajemy przyprawę do zup. Następnie dodajemy posiekany koperek,…
Listy
Makaron ryżowy z fasolką szparagowa i wołowiną
by Jacek Troczyński • • 0 Comments
Składniki: 250 g makarony ryżowego 300 g cienkiej fasolki szparagowej 200 g pędów bambusa ½ pęczka kolendry 200 g polędwicy wołowej 4 łyżki oleju 2 łyżki nam prik 2 łyżki zielonego pierogu Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać nam prik i jeszcze przez chwile smażyć.…
Listy
Carpaccio z parmezanem
by Waldek • • 0 Comments
Składniki: 10 dag polędwicy wolowej ½ cytryny 2 łyżki oliwy 2 dag parmezanu sól Sposób wykonania: Zamrożona polędwice pokroić w cienkie plasterki, które ułożyć na talerzu. Następnie skropić je sokiem z cytryny, oliwa i oprószyć solą. Na koniec rozłożyć wiórki parmzenu.