Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ryżowy z fasolką szparagowa i wołowiną

Składniki:

  • 250 g makarony ryżowego
  • 300 g cienkiej fasolki szparagowej
  • 200 g pędów bambusa
  • ½ pęczka kolendry
  • 200 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki nam prik
  • 2 łyżki zielonego pierogu

    Sposób wykonania:

    Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać nam prik i jeszcze przez chwile smażyć.
    Następnie dodać fasolkę oraz rozgniecione ziarna pieprzu.
    Trzymać na ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Na koniec dodać pokrojone pędy oraz posiekaną kolendrę.
    W miedzy czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu i wymieszać go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *