Składniki:
- 60 dag wołowiny
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 ziemniaki
- 3 marchewki
- 2 pory
- seler
- ½ główki białej kapusty
- 2 szkl. bulionu
- olej
- majeranek
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Składniki: 8 listków bazylii 7,5 dag owczego sera 1 cebula 1 marchew 25 dag mielonego mięsa wołowego 1 żółtko 1 łyżeczka soli ziołowej łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Do mięsa dodać posiekaną cebulę, startą na tarce marchewkę oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz papryką. Z masy formować…
Składniki: 60 dag wołowiny 2 cebule strąk czerwonej papryki mąka tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące. Następnie obsmażyć mięso na rozgrzanym, tłuszczu, wówczas przełożyć go do rondla, podlać odrobiną wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie pokroić…
Składniki: 80 dag wołowiny 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 4 łyżki roztopionego masła 75 dag zielonego groszku 10 dag masła Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć mięso do brytfanny, wokół obsypując go groszkiem i posypując wiórkami masła. Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 150…