Składniki:
- 1 pęczek włoszczyzny
- puree ziemniaczane
- 2 pęczki koperku
- ½ szkl. śmietany
- 3 łyżki masła
- 2 żółtka
- sól
- vegeta
Składniki: 1 cała szynka wędzona surowa włoszczyzna tymianek liść laurowy pieprz w ziarenkach ziele angielskie Sposób wykonania: Szynkę zalać wodą i odstawić na 2 godziny. W między czasie ugotować wywar z włoszczyzny oraz przypraw. Po 2 godzinach do wywarem zalać szynkę i trzymać na małym ogniu około 2, 5 godziny. Następnie odstawić szynkę w wywarze…
Składniki: ¾ kg ziemniaków włoszczyzna cebula sól pieprz łyżka mąki Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki , ziemianki również obrać i pokroić w kostkę. Zalać całość wodą i ugotować do miękkości. W między czasie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym oprószyć ją mąką i dodać do zupy. Całość dokładnie…