Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: witaminy

Ziemniaki z twarogowym nadzieniem

Składniki 2 duże ziemniaki łyżeczka kminku 20 dag chudego twarożku 4 łyżki mleka łyżka oleju pół ząbka czosnku kilkanaście pestek dyni rzeżucha świeżo zmielony biały pieprz sól Sposób wykonania: Ziemniaki zalać osoloną wodą z dodatkiem kminku i gotować około 30 minut. W między czasie do twarożku dodać mleko oraz olej i dokładnie wymieszać. Doprawić do…

Ziemniaki nadziewane grzybami

Składniki 1 kg ziemniaków 20 dag grzybów cebula łyżka masła 2 jaja pieprz sól natka pietruszki koper Sposób wykonania: Cebulę posiekać a grzyby pokroić na mniejsze kawałki i razem poddusić na rozgrzanym maśle. Wówczas wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koper. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natomiast z ziemniaków odciąć wierzch i wydrążyć…

Kapusta pekińska z grzybami

Składniki kapusta pekińska cebula 50 dag grzybów 5 dag oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę grubo poszatkować po czym zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie cebulę posiekać a grzyby pokroić i razem poddusić na rozgrzanym oleju po czym dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami

Składniki 2 główki kapusty pekińskiej 40 dag ziemniaków 3 cebule mała puszka pomidorów w zalewie łyżka maggi w płynie 5 dag margaryny cukier pieprz sól Sposób wykonania; Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę. Trzymać na ogniu kilka minut po czym dodać kapustę pokrojoną w paski. Dusić kilka…