Składniki: 1 duża czarna rzodkiew 4 brzoskwinie z puszki ½ szklanki rodzynek 4 łyżki syropu z brzoskwiń 6 gałązek natki pietruszki Sos: ½ szklanki śmietany sok z ½ cytryny ½ łyżeczki imbiru sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rodzynki skropić 3 łyżkami syropu z brzoskwiń i odstawić na 20 minut. Sos: śmietanę wymieszać z resztą…
Tag: witaminy
Listy
Surówka z nowalijek Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 ogórki wężowe 4 pęczki rzodkiewek 3 pęczki szczypiorku 2 szklanki śmietany cukier, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa umyć, oczyścić. Ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać, osączyć na papierowym ręczniku i posiekać, śmietanę wymieszać z solą, pieprzem i cukrem, składniki wymieszać i wyłożyć do uprzednio przygotowanych salaterek.
Listy
Surówka warzywna Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 pomidory mała cukinia 2 jabłka 8 małych czerwonych cebul 3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki sok z ½ cytryny sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, pokroić na połówki i natrzeć boki salaterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Pomidory i cukinię umyć, przekroić na połówki, usunąć…
Listy
Kandyzowana cebulka
by Patryk Łucki • • 0 Comments
Listy
Smażone plastry cukinii
by Alina Brodziak • • 0 Comments
Składniki: 1 cukinia 2 łyżki oleju 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie umyć po czym pokroić w grube plastry. Każdy plaster posmarować olejem. Oprószyć solą oraz pieprzem i posypać ziołami prowansalskimi. Smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanej patelni.