Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: witaminy

Pasta kolorowa do kanapek

Składniki: 30 dag żółtego sera 10 dag chudej wędliny 2 jaja ugotowane na twardo ogórek kiszony kilka rzodkiewek pół strąka papryki konserwowej łyżka posiekanych kiełków pszenicy 2 ząbki czosnku majonez sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce wędlinę i jajka oraz pozostałe warzywa drobno pokroić. Dodać jeszcze kiełki pszenicy oraz posiekany czosnek. Wlać odrobinę …

Placki ziemniaczane z migdałami i rodzynkami

Składniki: 50 dag ziemniaków jajo 2 łyżki płatków migdałowych łyżka zmielonych migdałów 2 łyżki rodzynek łyżka mąki szczypta soli tłuszcz o smażenia Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Wówczas wbić do nich jajko. Dodać płatki migdałowe  oraz zmielone całe migdały i rodzynki. Dodać jeszcze łyżkę mąki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić ciasto odrobiną soli. Z…

Kotlety ziemniaczane z jajkiem

Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo surowe jajo 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach po 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich i koperku łyżka posiekanego zielonego estragonu 3 łyżki gęstej śmietany 2-3 łyżki tartej bułki 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki przepuścić przez maszynkę. Następnie dodać do nich posiekany koperek, orzechy, estragon oraz śmietanę.…

Sałatka z tuńczyka i kukurydzy

Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 2 żabki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyk odsączyć z zalewy i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Kukurydze również odsączyć z zalewy, cebulę i czosnek posiekać a papryki pokroić na…