Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane z migdałami i rodzynkami

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
  • jajo
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • łyżka zmielonych migdałów
  • 2 łyżki rodzynek
  • łyżka mąki
  • szczypta soli
  • tłuszcz o smażenia

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce.
    Wówczas wbić do nich jajko.
    Dodać płatki migdałowe  oraz zmielone całe migdały i rodzynki.
    Dodać jeszcze łyżkę mąki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić ciasto odrobiną soli.
    Z ciasta smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *