Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta kolorowa do kanapek

Składniki:

  • 30 dag żółtego sera
  • 10 dag chudej wędliny
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • ogórek kiszony
  • kilka rzodkiewek
  • pół strąka papryki konserwowej
  • łyżka posiekanych kiełków pszenicy
  • 2 ząbki czosnku
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ser zetrzeć na tarce wędlinę i jajka oraz pozostałe warzywa drobno pokroić.
    Dodać jeszcze kiełki pszenicy oraz posiekany czosnek.
    Wlać odrobinę  majonezu aby składniki się połączyły i całość dokładnie ucierać az powstanie gładka pasta.
    Doprawić ja do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *