Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: witaminy

Marchewka w maśle

Składniki: 80 dag marchewki 6 dag masła 1 łyżeczka cukru sól zielona pietruszka Sposób wykonania: Marchewkę zalać wodą po czym gotować aż prawie cała woda wyparuje, wówczas dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Sałatka z pomidorów i cebuli

Składniki: 4 duże cebule 2 niewielkie pomidory 4 łyżki oliwy 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku sok z cytryny 6 listków zielonej sałaty sól pieprz Sposób wykonania; Pomidory pokroić na cząstki, cebulę na krążki a sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie sokiem z cytryny wymieszać z oliwą, solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz…