Składniki: 80 dag marchewki 6 dag masła 1 łyżeczka cukru sól zielona pietruszka Sposób wykonania: Marchewkę zalać wodą po czym gotować aż prawie cała woda wyparuje, wówczas dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Tag: witaminy
Listy
Pasta pomidorowa do ziemniaków
by Sylwia Batko • • 0 Comments
Listy
Farsz ze szpinaku do ziemniaków
by Lidia Pawluk • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki gęstej śmietany 15 dag sera owczego Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na gorąca patelnie po czym dodać do niego posiekany czosnek, pokrojony ser i śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z pomidorów i cebuli
by Paula Bryl • • 0 Comments
Składniki: 4 duże cebule 2 niewielkie pomidory 4 łyżki oliwy 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku sok z cytryny 6 listków zielonej sałaty sól pieprz Sposób wykonania; Pomidory pokroić na cząstki, cebulę na krążki a sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie sokiem z cytryny wymieszać z oliwą, solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz…