Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki oleju
- 1 szkl wytrawnego wina
- sól
- cebula
Składniki:
Składniki: 1 kg węgorza 1 szkl białego wytrawnego wina ziele angielskie liść laurowy goździki sól pieprz 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić, usuwając skórę oraz odcinając głowę. Następnie pokroić go na mniejsze kawałki, które natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie przełożyć węgorza do rondla, zalać go…
Składniki: 4 gruszki garść rodzynek 8 śliwek kalifornijskich 2 suszone papryczki chili 6 goździków Łyżka gwiazdek anyżu 6 ziaren pieprzu mała laska cynamonu butelka czerwonego wina tabliczka białej czekolady Sposób wykonania: Umyte gruszki obrać ze skórki, pozostawiając ogonki. Następnie przekroić je wzdłuż na pół i przełożyć do rondla. Dodać do nich goździki, anyż, pieprz oraz…
Składniki: korzeń chrzanu ½ szkl białego wytrawnego wina 2 szkl słodkiej śmietanki kremowej łyżka soku wiśniowego łyżka soku z czerwonych porzeczek łyżka musztardy sok z cytryny łyżeczka cukru pudru sól Sposób wykonania: Chrzan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach po czym sparzyć go wrzątkiem i odsączyć na sicie. Gdy chrzan ostygnie przełożyć go do miseczki…
Składniki: wędzony kurczak 1 kg kiszonej kapusty 1 szkl białego wina Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym przełożyć do garnka. Wówczas podlać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie wlać wino i na wierzchu ułożyć kurczaka podzielonego na porcje. Dusić pod przykryciem około 15 minut, aż kurczak stanie się gorący.