Składniki:
- 2 golonki
- ½ kg kiszonej kapusty
- ½ cebuli
- ząbek czosnku
- 3 łyżki smalcu
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- ½ łyżki kminku
Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry po czym je lekko rozbić posypać przyprawą i posmarować ketchupem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładając je krążkami cebuli i plasterkami ogórków. Tak odstawić na 6 godzin.. Po tym czasie wstawić…
Składniki: 1 kg karkówki 2 op. zupy cebulowej w proszku 70 dag pieczarek 2 op. zupy krem w proszku z borowików ½ l gęstej śmietany ½ kg ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które stłuc tłuczkiem i oprószyć solą ora pieprzem. Pieczarki i ziemniaki pokroić w plasterki. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem…
Składniki: gruby plater szynki wieprzowej z kością 2 łyżki cukru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mięty 1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Zioła zmieszać i obsypać nimi brzegi szynki. Cukier wsypać do rondelka i upalić na brązowy kolor, dodać cztery łyżki wody i dokładnie wymieszać. Mięso posolić, włożyć do żaroodpornego…
Składniki: 2 kg szynki wieprzowej 2 kg ziemniaków 3 duże cebule 4 łyżeczki ostrej musztardy 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki rozmarynu liść laurowy natka pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte mięso natrzeć musztardą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem ziołami, solą i pieprzem. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Mięso zwinąć,…