Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Sajgonki wieprzowo-drobiowe

 

Składniki:

 

  • 175 g wieprzowiny
  • 75 g kurczaka
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka jasnego brązowego cukru
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 225 g kiełków fasoli
  • 25 g kiełków bambusa z puszki
  • 1 zielona papryki
  • 2 cebule dymki
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki wody
  • olej
  • 125 g maki
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • 450 ml wody
  • 3 łyżki oleju roślinnego

Kotlety wieprzowe z koprem

Składniki: ½ bulwy kopru włoskiego 1 łyżka owoców jałowca 2 łyżki oliwy starta skórka i sok z 1 pomarańczy 4 kotlety wieprzowe sałata chlebek pita Sposób wykonania: Koper włoski posiekać, owoce jałowca utłuc po czym dodać do nich oliwę oraz skórkę pomarańczową. Powstałą marynatę wylać na mięso, polać jeszcze sokiem z pomarańczy i wstawić do…

Musaka prosto z Grecji

Składniki: 2 bakłażany 450 g chudej mielonej wołowiny 2 cebule 1 łyżeczka posiekanego czosnku 400 g pomidorów z puszki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz 2 jajka 300 ml chudego naturalnego jogurtu 1 łyżka parmezanu Sposób wykonania: Bakłażana pokroić w cienkie plastry, które obsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Następnie bakłażany wyjąć z patelni…