Składniki: 30 dag metki 450 g poszatkowanej kapusty łyżka oleju roślinnego łyżka mąki pszennej 1 szkl kwaśnej śmietany 170 g ryżu 300 g pomidorów z puszki zielona papryczka chilii 2 szkl startego sera cheddar Sposób wykonania: Kiełbasę przesmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie odstawić ją na bok a na patelni rozgrzać oliwę. Wówczas wrzucić poszatkowaną kapustę…
Tag: wieprzowina
Porady i Ciekawostki
Pijane żeberka
by Daria Olech • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Piekielne żeberka
by Natalia Szarek • • 0 Comments
Składniki:
- 2 kg żeberek wieprzowych
- oliwa
Marynata:
- łyżeczka ostrej mielonej papryki
- łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 3 łyżki miodu płynnego
- łyżeczka pieprzu cayenne
- łyżeczka soli
- łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- 3 łyżki oliwy
- 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 2 łyżki sosu sojowego
- ½ szklanki piwa
Porady i Ciekawostki
Wołowina duszona z boczkiem
by Jan Brodowski • • 0 Comments
Składniki: 45 dag boczku 1 kg mielonej wołowiny 45 dag mielonej wieprzowiny 2 cebule 500 g ugotowanej fasoli 800 g sosu pomidorowego ½ szkl brązowego cukru ¾ szkl ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Boczek przesmażyć w dużym garnku, odsączając nadmiar tłuszczu. Następnie oba rodzaje mięsa wymieszać z e sobą po czym dodać posiekaną cebulę, boczek,…
Porady i Ciekawostki
Klopsiki po szwedzku
by Kamil Iwanowski • • 0 Comments
Składniki:
- 1 ½ szkl bułki tartej
- 1 szkl mleka
- 70 dag mielonej wołowiny
- 20 dag chudej wieprzowiny
- 2 jajka
- cebula
- 1 ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/8 łyżeczki kardamonu
- 1 ½ szkl rosołu wołowego
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki stopionego masła
- 2 łyżki mąki