Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z wieprzowiny z kapustą

Składniki:

  • 30 dag metki
  • 450 g poszatkowanej kapusty
  • łyżka oleju roślinnego
  • łyżka mąki pszennej
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • 170 g ryżu
  • 300 g pomidorów z puszki
  • zielona papryczka chilii
  • 2 szkl startego sera cheddar

Sposób wykonania:
Kiełbasę przesmażyć na rozgrzanej patelni.
Następnie odstawić ją na bok a na patelni rozgrzać oliwę.
Wówczas wrzucić poszatkowaną kapustę i gotować, aż zmięknie.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć warstwę ryżu.
Na nim rozłożyć kiełbasę, kapustę potem śmietanę i pomidory.
Wierzch posypać posiekaną papryczką chili i startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *