Składniki:
- 30 dag metki
- 450 g poszatkowanej kapusty
- łyżka oleju roślinnego
- łyżka mąki pszennej
- 1 szkl kwaśnej śmietany
- 170 g ryżu
- 300 g pomidorów z puszki
- zielona papryczka chilii
- 2 szkl startego sera cheddar
Sposób wykonania:
Kiełbasę przesmażyć na rozgrzanej patelni.
Następnie odstawić ją na bok a na patelni rozgrzać oliwę.
Wówczas wrzucić poszatkowaną kapustę i gotować, aż zmięknie.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć warstwę ryżu.
Na nim rozłożyć kiełbasę, kapustę potem śmietanę i pomidory.
Wierzch posypać posiekaną papryczką chili i startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 30 minut.