Składniki: 2 kg mięsa 10 dag słoniny 1 łyżka cukru pudru ½ szkl śmietany 1 łyżeczka mąki ½ cytryny sól pieprz kilka ziarenek jałowca Sposób wykonania: Ziarenka pieprzu, jałowca oraz sól utrzeć w moździerzu po czym natrzeć przyprawami mięso. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie owinąć mięso plastrami słoniny i przełożyć do…
Tag: wieprzowina
Porady i Ciekawostki
Żeberka pieczone z miodem
by Filip Kłosiński • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Żeberka duszone Lesława
by Lesław Włoch • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pikantno-kwaśna zupa
by Agata Gąsiorek • • 0 Comments
Składniki: 3 szkl bulionu z kury łyżka sosu sojowego 4 suszone chińskie grzyby 170 g pędów bambusa z puszki 10 dag chudej wieprzowiny kostka sera tofu łyżeczka białego pieprzu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki mąki kukurydzianej jajko łyżka oleju sezamowego 2 zielone cebulki Sposób wykonania: Do garnka wrzucić pokrojone w paski grzyby, pędy…