Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Korzenna karkówka

Składniki: 1 kg karkówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu sól pieprz ostra papryka cynamon bazylia gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Do miseczki przełożyć koncentrat pomidorowy, ketchup, musztardę, olej oraz miód. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, cynamonem, bazylią oraz gałką muszkatołową. Następnie…

Karkówka pieczona z selerem naciowym

Składniki: 1 kg karkówki 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku majeranek 3 łyżki smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną karkówkę rozbić na cieniutki płat. Następnie obrany czosnek posiekać po czym rozetrzeć go z solą oraz pieprzem i natrzeć nim karkówkę. Natomiast selera obrać z włókien i ułożyć na płacie mięsa. Zawinąć go w roladę…