Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Wątróbka z złotą cebulką

Składniki: 60 dag wątróbki 2 cebule 3 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki dokładnie oczyścić, usuwając błonki i tłuszcz po czym pokroić ją na wąskie paseczki. Następnie cebulę pokroić w talarki i przesmażyć ją na rozgrzanym maśle. Wówczas przesunąć cebulę na brzeg patelni a na środek wrzucić wątróbkę. Smażyć po kilka minut z obu…

Polędwiczka wieprzowa z krewetkami

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżki oleju sezamowego 1 łyżeczka posiekanego imbiru ½ czerwonej papryki 10 dag krewetek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 kieliszek sherry 3 łyżki jasnego sosu sojowego ½ kapusty pekińskiej Sposób wykonania: Oczyszczone polędwiczki pokroić na paseczki. Następnie na rozgrzaną patelnie wrzucić imbir a po chwili dodać…

Łopatka wieprzowa z papryką i selerem

Składniki: 40 dag łopatki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu śliwkowego 3 łyżki oleju 1 papryka ¼ selera 2 łyżki pikantnego ketchupu Sposób wykonania; Do miseczki wlać sos sojowy i oliwę z oliwek. Dodać sos śliwkowy oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty…

Schabowe w ziołach

Składniki: 4 kotlety ze schabu 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki szałwii 1 ząbek czosnku ½ szkl białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone kotlety natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozmarynem oraz szałwią. Oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć na patelnię. Podlać szklanką wody i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut. Po…