Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łopatka wieprzowa z papryką i selerem

Składniki:

  • 40 dag łopatki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu śliwkowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 papryka
  • ¼ selera
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu

Sposób wykonania;
Do miseczki wlać sos sojowy i oliwę z oliwek.
Dodać sos śliwkowy oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość dokładnie wymieszać.
Do powstałej marynaty włożyć mięso pokrojone na paseczki.
Wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie smażyć mięso na rozgrzanym tłuszczu razem z marynatą.
Po kilku minutach dodać paprykę pokrojona w paseczki, pozbawioną gniazd nasiennych.
Selera obrać, pokroić w słupki i również dodać do mięsa.
Gdy warzywa zmiękną dodać ketchup, 2 łyżki wody i jeszcze chwilę podgrzewać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *