Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka duszona z bakłażanem

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 bakłażany
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • pieprz ziołowy
  • ostra papryka
  •  1 l soku pomidorowego

Sposób wykonania:
Bakłażany pokroić kostkę, którą oprószyć solą i odstawić na chwilę na sicie aby obciekły z nadmiaru soku.
Wówczas opłukać je pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka.
Podlać je połową oleju i 3 łyżkami wody.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
W między czasie oczyszczoną karkówkę pokroić  w kostkę i przesmażyć ją na reszcie oleju.
Następnie przełożyć ją do bakłażanów.
Zalać całość sokiem pomidorowym i gotować do miękkości mięsa.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *