Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Schab z glazurowanymi jabłkami i cebulkami

Składniki: 1,5 kg ładnego schabu środkowego bez kości 2 łyżki oleju 3 kwaśne jabłka 12 małych cebulek 1 łyżka masła ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki brązowego cukru 2 łyżki wody Sposób przyrządzenia: Umyte i dokładnie osuszone mięso przyprawić, skropić olejem, wmasować. Piekarnik nagrzać do temperatury około 200 stopni C, przygotowane mięso ułożyć w naczyniu…

Wieprzowina douszna z kawałkami warzyw

Składniki: 50 dag łopatki 3 cebule 1 włoszczyzna 5 łyżek oliwy 1 łyżka mąki 1 łyżeczka papryki 2 łyżki starego parmezanu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta majeranku szczypta ziela angielskiego szczypta imbiru sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w cienkie paski, które oprószyć papryką oraz mąką po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie gdy…

Schab z nutą szałwii

Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 łyżki oliwy garść szałwii listek mięty 2 ząbki czosnku olej Sposób wykonania: Schab oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron. Następnie mięso wyjąć i zlać olej a na ta samą patelnie wsypać połowę szałwii oraz listek mięty. Dodać rozgnieciony czosnek i wlać świeżą oliwę…

Schab w ziołach prowansalskich

Składniki: 1 ½ kg schabu bez kości ½ kg cebuli 1 kg małych pieczarek 1 butelka półwytrawnego wina białego 1 przecier pomidorowy oliwa mąka kostka rosołowa zioła prowansalskie tymianek szczypta cukru czosnek granulowany sól pieprz Sposób wykonania: Schab podzielić na małe kotlety, które rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w…