Składniki: 1 kg żeberek kakao, sól po 1 łyżeczce 2 łyżki miodu 1 łyżka mąki 2 łyżko śmietany 30 % ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki oregano Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć, piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 200Stopni C przez 20 minut. Miód, szklankę ciepłej wody, mąkę, kakao, sól i…
Tag: wieprzowe
Listy
Kotlety schabowe pod chrzanową kołderką Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów schabu 8 dkg korzenia chrzanu 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 1 ½ łyżki przyprawy Vegeta 2 jajka sól, pieprz do smaku mąka i bułka tarta do panierowania Sposób przyrządzania: Chrzan umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, posolić i wymieszać ze śmietaną. Kotlety umyć, osuszyć…
Listy
Aromatyczna zupa z wędzoną golonką i soczewicą
by Karolina Nocka • • 0 Comments
Składniki: 1 mała wędzona golonka 1 litr wody 1 szklanka konserwowanej soczewicy ½ szklanki pokrojonej w plastry marchewki ¼ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 liść laurowy suszony tymianek do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, dodać cebulę, seler…
Listy
Zawiesista zupa z mięsem wieprzowym i fasolą
by Karolina Nocka • • 0 Comments
Skladniki:
- 30 dkg pokrojonej w kostkę wieprzowiny
- 2 puszki białej fasoli konserwowej
- 1 szklanka obranych pokrojonych w kostkę ziemniaków
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 2 ząbki pokrojonej w kostkę czosnku
- ½ szklanki pokrojonej w kostkę marchewki
- ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera
- ½ szklanki konserwowanego zielonego groszku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1,5 litra bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
Listy
Zupa z żeberek wieprzowych i kukurydzy
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg mięsistych żeberek wieprzowych podzielonych na porcje 1 kostka rosołowa 2 oczyszczone, pokrojone na 5 cm kawałki kukurydze cukrowe 20 dkg obranych pokrojonych w plastry ziemniaków 20 dkg grubo pokrojonej kapusty 1 pokrojona w plastry cebula 3 cm, pokrojony w plastry kawałek imbiru 5 łodyg dymki pokrojonej w 5 cm kawałki 2 litry…