Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowe

Żeberka w sosie śmietanowym z oregano Iwony

Składniki: 1 kg żeberek kakao, sól po 1 łyżeczce 2 łyżki  miodu 1 łyżka  mąki 2 łyżko śmietany 30 % ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki oregano Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć, piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 200Stopni C przez 20 minut. Miód, szklankę ciepłej wody, mąkę, kakao, sól i…

Aromatyczna zupa z wędzoną golonką i soczewicą

Składniki: 1 mała wędzona golonka 1 litr wody 1 szklanka konserwowanej soczewicy ½ szklanki pokrojonej w plastry marchewki ¼ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 liść laurowy suszony tymianek do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać 1 łyżeczkę oleju, dodać cebulę, seler…

Zawiesista zupa z mięsem wieprzowym i fasolą

Skladniki:

  • 30 dkg pokrojonej w kostkę wieprzowiny
  • 2 puszki białej fasoli konserwowej
  • 1 szklanka obranych pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 2 ząbki pokrojonej w kostkę czosnku
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę marchewki
  • ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera
  • ½ szklanki konserwowanego zielonego groszku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz