Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowe

Schab w cieście francuskim

Składniki: 50 dkg schabu bez kości 50 dkg mrożonego ciasta francuskiego 5 suszonych moreli 1 mała puszka pasztetu drobiowego 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć na nim plastry mięsa. Morele posiekać w cieniutkie paseczki. Na rozłożonych plastrach ciasta…

Glazurowany, pieczony schab z kością

Składniki: 2 kg schabu środkowego  z kością Glazura: ½ szklanki sosu sojowego ¼ szklanki pikantnego keczupu ½ szklanki suszonych moreli lub śliwek Sposób przyrządzenia: W dużym rondlu doprowadzić do wrzenia wodę z dodatkiem przypraw, włożyć do niego w całości mięso, gotować 45 minut. Obgotowane mięso wyłożyć na półmisek. Przygotować glazurę.  Wszystkie składniki glazury zmiksować. Mięso…

Aromatyczne kotlety wieprzowe

Składniki: 6 kotletów  z karczku 1 łyżeczka rozgniecionych nasion kolendry 1 łyżeczka brązowego cukru sól, pieprz 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina olej Sposób przyrządzenia: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić kolendrom, cukrem, pieprzem i solą, odstawić na około 60 minut do lodówki.  Na patelni rozgrzać mocno olej, szybko obrumienić przygotowane kotlety. Obrumienione kotlety podlać…

Smażone kąski z wieprzowiny

Składniki: 50 dkg karczku wieprzowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać sos sojowy i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody, dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut.  Na patelni rozgrzać olej, porcjami smażyć kostki mięsne. Czas smażenia uzależniamy od…