Składniki: 25 dag mielonej cielęciny 1 łyżka bułki tartej białko ½ cebuli ½ l bulionu serek topiony łyżka rodzynek 2 łyżeczki natki pietruszki zioła prowansalskie Sposób wykonania: Do mięsa dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki , bułkę tartą oraz białko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z powstałej masy uformować pulpety. Następnie bulion doprowadzić…
Tag: wieprzowe
Żeberka
Żeberka w miodzie z morelami
by Joanna Bosak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek sól majeranek olej 2 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 10 dag suszonych moreli Sposób wykonania: Żeberka natrzeć majerankiem po czym wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie podsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć do garnka i zalewamy woda wymieszaną miodem, koncentratem i ketchupem. Całość…
Schab
Schab miodowo -orzechowy
by Patrycja Jaśkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu sos sojowy łyżka kminku ½ op. łuskanych orzechów włoskich łyżeczka tymianku łyżka miodu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym posmarować miodem wymieszanym sosem sojowym. Następnie posypać jeszcze tymiankiem i kminkiem i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia posypać schab pokruszonymi orzechami i włożyć do…
Schab
Schab ze śliwką i morelą
by Olgierd Mielnicki • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu 20 dag suszonych śliwek 20 dag suszonych moreli 4 ząbki czosnku majeranek sól 1 łyżka masła Sposób wykonania: W schabie zrobić nacięcia po czym natrzeć go czosnkiem i oprószyć solą. Następnie w powstałe nacięcie włożyć morele oraz śliwki. Posypać całość majerankiem oraz goździkami iw stawić do lodówki na 30 minut. Po…
Schab
Schab Weroniki
by Olga Noworyta • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu 2 łyżki curry 2 łyżki mąki 1 czubata łyżka masła śmietana 18% sól pieprz Sposób wykonania: Schab pokroić na plastry, które lekko zbić tłuczkiem potem oprószyć mąką i podsmażyć lekko na rozgrzanej patelni po czym podlać odrobiną wody i gotować do miękkości. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć curry i…