Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowe

Schab nadziewany migdałami

Składniki: 2 kg schabu bez kości ½ kg pieczarek 3 pęczki natki pietruszki 5 ząbków czosnku olej ½ kg sera camembert masło 40 dkg migdałów sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku i przeciąć wzdłuż, rozbić tłuczkiem na duży płat. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, rozetrzeć ze solą i…

Pieczeń w marynacie z miodu i musztardy

Składniki: 1 ½ kg schabu bez kości ½ szklanki suszonych śliwek kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego olej Marynata 6 ząbków czosnku 3 łyżki majeranku 3 łyżeczki miodu płynnego kieliszek oleju sól, pieprz do smaku ½ szklanki ostrej musztardy Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać…

Pieczyste z biodrówki pachnące tymiankiem

Składniki: 2 kg biodrówki 5 ząbków czosnku ½ szklanki oleju 5 łyżek tymianku 5 łyżek listków szałwii 2 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy 4 jabłka olej kilka gałązek świeżego tymianku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Zioła rozetrzeć z pieprzem, dodać keczup i musztardę.…

Pieczeń pachnąca bazylią

Składniki: 2 kg szynki wieprzowej 3 cebule 3 ząbki czosnku ½ szklanki suszonych śliwek 4 grube plastry wędzonego boczku 4 łyżki masła ½ szklanki czerwonego słodkiego wina pęczek bazylii szczypta majeranku sól, pieprz do smaku kilka ziaren jałowca olej Sposób przyrządzenia; Szynkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i naciąć dużą kieszeń, wykrojone mięso pokroić w…