Składniki:
- 1 ½ kg schabu
- ½ kg karkówki
- ½ kg pieczarek
- 2 średnie cebule
- sól, pieprz do smaku
- szczypta słodkiej papryki
- 2 łyżki mąki
- olej do smażenia
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki śmietany 18%
Składniki: 3 kg boczku 7 ząbków czosnku 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki przyprawy typu Vegeta ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać Vegetę i dokładnie rozetrzeć, wymieszać z boczkiem. Dodać mleko,…
Składniki: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 3 średnie cebule 3 jajka 2 czerstwe bułki olej sól, pieprz do smaku Nadzienie: 2 czerwone papryki 2 duże cebule 2 cukinie średniej wielkości ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 3 żółtka Sposób przyrządzenia: Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać posiekać przesmażyć na oleju. Do miski przełożyć…
Składniki: 2 kg schabu ½ kg wędzonego boczku 6 cebul 10 suszonych śliwek 10 pieczarek sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, naciąć przez środek i przez filię rozbić tłuczkiem na płat, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1 ½ godziny. Boczek pokroić w drobniutką kosteczkę. Cebulę obrać posiekać…