Składniki:
- 1/2 kg wieprzowego mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 cebula
- czerstwa bułka
- tłuszcz
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg schabu 2 łyżki smalcu 1 cebula 15 dag. suszonych śliwek kminek sól Przygotowanie: Schab umyć, odciąć kość grzbietową. Mięso natrzeć solą z kminkiem, obrumienić na tłuszczu, dodać posiekaną cebulę, podlać szklanką wody i postawić na słabym ogniu. Po 25 minutach dodać uprzednio namoczone śliwki i udusić do miękkości. Miękki schab pokroić i…
Składniki: 4 nerki wieprzowe lub cielęce 2 pomidory mąka olej sól, pieprz do smaku posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Nerki umyć, przekroić je na połowę, zalać zimną wodą, odstawić na 3 godziny kilkakrotnie zmieniając wodę. Z wymoczonych nerek wyciąć białe części. Tak przygotowane nerki pokroić w poprzek na plastry, przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć z…