Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wegetariańskie

Pikantna postna fasola

Składniki: 2 puszki fasoli (białej i czerwonej) 2 papryki 2 cebule 6 łyżek posiekanej naci pietruszki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, Dodać obraną ze skóry, pokrojoną…

Kuskus z warzywami, rodzynkami i kurczakiem

Składniki: 1 szklanka kuskus 1,5 szklanki wody 2 szklanki mrożonej mieszanki warzyw (zupa jarzynowa) 1 pierś z kurczaka ¼ szklanki rodzynek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sos sojowy, obrany, rozgnieciony czosnek,  mąkę, sól, pieprz, odstawić…

Kuskus z kurczakiem i szparagami

Składniki: 1 szklanka kuskus 1 szklanka wody ½ szklanki białego wina 1 filet z kurczaka pokrojony w plastry 2 czerwone cebule sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Szparagi obrać, pokroić na krótkie odcinki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać mięso, smażyć aż zacznie się rumienić, dodać wino i wodę, doprowadzić do wrzenia dodać kuskus, przyprawić, a gdy…

Kuskus z kurczakiem i ciecierzycą

Składniki: 1 szklanka kuskus 1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 duża ugotowana pierś z kurczaka ¼ szklanki oliwy 3 łyżki octu winnego 1 ząbek czosnku 1,5 szklanki pomidorków koktajlowych posiekana dymka i bazylia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion, dodać kuskus, dokładnie wymieszać, przykryć, dokładnie wymieszać. Wymieszać bazylię, zgnieciony czosnek, dymkę, pokrojone…