Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wegetariańskie

Cukinia zapiekana z wędzoną makrelą i parmezanem

Składniki: 1 wędzona makrela 1 cukinia 2 pomidory 10 dkg tartego parmezanu tarta bułka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wędzoną makrelę podzielić wzdłuż na połowę, oczyścić jamę brzuszną, dokładnie usunąć ości, pokroić na kawałki i długości takiej jak grubość cukinii. Cukinię i pomidory pokroić w plastry, przyprawić. Na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia ułożyć plastry cukinii,…

Grzanki ze smażoną cukinią i pomidorami

Składniki: 12 kromek bułki wrocławskiej 24 plastry cukinii 12 plastrów pomidora 12 plasterków sera topionego gouda 2 jajka 1 szklanka mleka 3 łyżki mąki kukurydzianej lub pszennej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka zmiksować z mlekiem i przyprawami. Plastry cukinii przyprawić,  moczyć w mleku i dokładnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na złoty…

Czerwona fasola z czosnkiem

Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 6 ząbków czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu roztopić masło, dodać obrany, drobno pokrojony czosnek, chwilkę smażyć. Dodać fasolę, przyprawy, łyżkę wody, podgrzewać mieszając 10 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy sól, pieprz ulubione zioła do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować tak długo aż będzie miękka ale jeszcze chrupiąca. Na patelni rozgrzać masło,…