Składniki:
- główka sałaty lodowej
Farsz:
- szklanka ryżu
- cebula
- 20 dag. pieczarek
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- koperek
- cytryna
Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka mielonego kminku szczypta mielonego cynamonu ¼ łyżeczki mielonego imbiru ¼ szklanki oliwy 2 łyżki soku cytrynowego 2 drobniutko posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu mielonego ¼ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Kalafior oczyścić obcinając trzon i duże zielone liście. Możemy…
Składniki: 1,5 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 2 łyżki japońskiego sosu Teriyaki 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 – 4 plastrów bekonu ½ szklanki pokrojonej w paseczki czerwonej papryki ½ szklanki pokrojonej w pół plasterki cebuli ½ szklanki orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać dokładnie sos, miód i masło. W…
Składniki: 500 g pasternaku ½ szkl. mleka 2-3 łyżki mąki 2 jajka ½ szkl. bułki tartej sól pieprz olej Sposób wykonania: Pasternak obrać po czym wrzucić go do wody zagotowanej z dodatkiem mleka. Trzymać na ogniu około 10 minut. Po tym czasie odcedzić i pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Oprószyć je mąką, p czym zanurzać…