Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędzony łosoś

Jabłka nadziane selerem naciowym, łososiem i nerkowcami Iwony

Składniki: 5 lekko kwaśnych jabłek 2 łodygi selera naciowego 5 plastrów wędzonego łososia ½ szklanki prażonych posiekanych orzechów nerkowca 3 łyżki majonezu sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Jajka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i używając łyżeczki wydrążyć z każdej połówki miąższ tak aby powstała miseczka. Wydrążony miąższ i „miseczki: skropić sokiem z cytryny aby…

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…

Masło łososiowe

Składniki: ½ kostki masła 5 dag wędzonego łososia sok z cytryny pieprz Sposób wykonania; Masło utrzeć na puch. Następnie dodać łososia i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem. Następnie masę uformować w kostkę i schłodzić w lodówce.