Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędzony łosoś

Masło z wędzonym łososiem

Składniki: 20 dkg masła 20 dkg wędzonego łososia Sposób przyrządzenia: Plastry wędzonego łososia drobniutko posiekać. Masło utrzeć  w miseczce lub zmiksować na puszystą masę. Dodać do masy posiekanego wędzonego łososia, starannie wymieszać i dobrze schłodzić. Dobrze smakuje, jako dodatek do kanapek i grzanek.

Mus z łososia w galarecie

Składniki: 50 dag wędzonego łososia sól 1 cebula 1 goździk 2 ziarna pieprz 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki żelatyny 2 łyżki białego wytrawnego wina sok z cytryny pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 2 białka Sposób wykonania: Cebulę pokroić po czym zalać ją szklanką wody, dodać jeszcze ziele, pieprz, sól oraz goździki. Trzymać…