Składniki: 20 dkg masła 20 dkg wędzonego łososia Sposób przyrządzenia: Plastry wędzonego łososia drobniutko posiekać. Masło utrzeć w miseczce lub zmiksować na puszystą masę. Dodać do masy posiekanego wędzonego łososia, starannie wymieszać i dobrze schłodzić. Dobrze smakuje, jako dodatek do kanapek i grzanek.
Tag: wędzony łosoś
Listy
Pierogi z wędzonym łososiem
by Regina • • 0 Comments
Ciasto
Składniki:
• 3 szklanki mąki pszennej
• 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
• sól do smaku
Farsz
Składniki:
• 50 dkg wędzonego łososia
• 10 dkg pokrojonej w kostkę cebuli
• 1 łyżeczka oliwy
• sól, pieprz
Listy
Pasta z łososia Ewy
by Ewa Wójcik • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonego łososia 2 łyżki słodkiej śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Łososia z dodatkiem śmietany zmiksować na gładką pastę. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem cytryny.
Listy
Przekąska z łosoia i ogórka
by Krystyna • • 0 Comments
Listy
Mus z łososia w galarecie
by Waldek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wędzonego łososia sól 1 cebula 1 goździk 2 ziarna pieprz 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki żelatyny 2 łyżki białego wytrawnego wina sok z cytryny pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 2 białka Sposób wykonania: Cebulę pokroić po czym zalać ją szklanką wody, dodać jeszcze ziele, pieprz, sól oraz goździki. Trzymać…