Składniki:
• 40 dag wieprzowiny lub wołowiny (polędwica, rostbef, antrykot)
• 10 dag boczku wędzonego
• 7 dag kiełbasy
• 3 cebule
• seler, jabłko, sól, pieprz, papryka
• 2 łyżeczki oliwy
Skład: wędzone udka kurczaka 1/2kg kiszonej kapusty cebula 20dkg wędzonego boczku oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę wypłukać. Boczek pokroić w małe plastry i wraz z obraną i pokrojoną cebulą obrumienić na oliwie. Kapustę, obrumienione plastry boczku i cebulę włożyć do garnka, podlać wodą i ugotować wraz z ulubionymi przyprawami. Miękką kapustę przełożyć do płaskiego…
Skład: 1,5kg filet z sandacza ( okoń, dorsz itp) 30dkg cebuli 15dkg wędzonego boczku 3 kolorowe papryki 3 pomidory sól, papryka mielona Sposób wykonania: Cebulę obrać, drobno pokroić, boczek pokroić w kostkę, przesmażyć z cebulą. Gdy cebula lekko się przyrumieni oprószamy ją papryką mieloną i zalewamy 3 litrami bulionu mięsnego, drobiowego. Gotujemy do momentu aż…
Składniki: