Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wykwintny

Składniki:

  • 1 kg mięsa z dzika lub sarny, 
  • 10 dag boczku wędzonego, 
  • 25 dag pieczarek, 
  • 3 łyżki sklarowanego masła, 
  • 4 średnie cebule, 
  • po 1 czubatej łyżce koncentratu pomidorowego i mąki, 
  • szklanka wytrawnego czerwonego wina, 
  • 1 liść laurowy, 
  • 2 goździki, 
  • 4 ziarnka jałowca, 
  • sól, pieprz, 
  • 2 łyżki galaretki porzeczkowej, 
  • natka do przybrania.

Sposób wykonania:

  1. Na maśle podsmażyć kolejno: pokrojone w kostkę mięso, cebulę pokrojoną w talarki i koncentrat pomidorowy. Całość przełożyć do rondla, chwilę poddusić i oprószyć mąką. Wlać 1 szklankę wody i 1 szklankę wina, dodać wszystkie przyprawy i dusić na małym ogniu przez godzinę.

  2. Wyparowany sos uzupełniać wodą (nie za wiele!).

  3. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Pieczarki pokroić na cząstki lub grube plastry i wraz z boczkiem dodać do potrawy, dusić do miękkości.

  4. Pod koniec duszenia dodać galaretkę poprzeczkową.

    Sposób podania: Jako przekąskę – w kokilkach z dodatkiem pieczywa. Jako danie obiadowe – z knedlami, kaszą gryczaną lub ziemniakami puree. Udekorować natką pietruszki

Liczba porcji:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *