Składniki:
- 150 g suszonej fasoli
- 100 g wędzonego boczku
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 1/4 l bulionu instant
- sól, pieprz
Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…
Składniki: 1 kurczak (jeśli to możliwe wiejski) 15 dkg wędzonego boczku 3 łyżki mąki 20 dkg pieczarek 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w słupki, wytopić na łyżce oleju. Kurczaka przyprawić, otoczyć w mące, obsmażyć na złoty kolor, dodać oczyszczone i pokrojone…