Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po wiejsku

Składniki:

  • 1 kurczak (jeśli to możliwe wiejski)
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 3 łyżki mąki
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w słupki, wytopić na łyżce oleju. Kurczaka przyprawić, otoczyć w mące, obsmażyć na złoty kolor, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, chwilę razem dusić, a gdy pieczarki zaczną brązowiec, podlać bulionem i na małym ogniu dusić aż mięso zmięknie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *