Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędliny

Surówka z arbuza i szynki

Składniki: • 1/2 arbuza (1 kg) • 1 puszka ananasa w plastrach (34 dag) • 20 dag szynki • 1 papryka czerwona lub zielona (15 dag) • 10 dag białej części pora • 2 łyżeczki suszonych płatków nagietka • Sos: 4 ząbki czosnku • 1 szklanka śmietany 18% • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Arbuz…

Roladki z szynki z kremem chrzanowym

Składniki: 8 plastrów gotowanej wędzonej szynki, 6 łyżek śmietany kremówki 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka tartego chrzanu, 1 łyżka soku z pomarańczy, 1/2 pomarańczy. Sposób przyrządzenia: Śmietanę ubić z solą, wymieszać z chrzanem i sokiem z pomarańczy. Kremem posmarować plastry szynki. Zawinąć w rożki. Udekorować plasterkami pomarańczy.

Zapiekany makaron rendusa

Składniki: 50 dag makaronu wstążki 30 dag wędliny 20 dag pieczarek 1 cebula 1 puszka kukurydzy 20 dag żółtego sera tłuszcz, sól, pieprz, vegeta Wykonanie: Makaron ugotować, wędline pokroić w paski i podsmażyć. Pieczarki i cebulę pokroić i osobno usmazyć. Wymieszać wszystko razem, dodać kukurydzę i połowę żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach,…

Potrawka z parówek

Składniki: • 1/2 kg parówek • 30 dag pieczarek • kilka suszonych grzybów • 3 cebule (posiekane) • 2 suszone ostre papryczki • 1 puszka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • masło Sposób przyrządzenia: Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki…

Kaszanka z jabłkami

Składniki: • 1 kg kaszanki • 0.5 kg jabłek • 3-4 pomidory • sól, szczypta cukru • majeranek Sposób przyrządzenia: Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki…