Składniki: 300 g twarogu 100 g szynki 100 g masła 5 łyżek mleka sól Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito po czym dodać do niego miękkie roztarte masło. Następnie szynkę posiekać i dodać do twarogu razem z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Tag: wędliny
Wędliny
Wieprzowe kiełbaski z kapusta i słoniną
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: 750 g kiełbasek wieprzowych 1 cebula 120 ml oliwy z oliwek sól pieprz 1 biała kapusta 250 g chudego boczku 750 ml bulionu z kury Sposób wykonania: Kiełbaski nakłuć widelcem w wielu miejscach po czym oprószyć solą, pieprzem oraz skropić oliwą. Dodać jeszcze posiekaną cebulę i odstawić na 1 godzinę. W między czasie kapustę…
Wędliny
Frankfrutery na ryżu
by Małgorzata D • • 0 Comments
Składniki: 750 g frankfuterów 200 g ryżu 1 ½ l osolonego wrzątku 4 szalotki 60 g masła 6 łyżek sosu paprykowego pieprzowego 250 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 4-6 łyżek posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ryż ugotować w wodzie na miękko. W między czasie posiekane szalotki zeszklić na rozgrzanym…
Wędliny
Kiełbaski w chrupiącej słonince
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 6 kiełbasek wieprzowych 6 plasterków słoniny oliwa do smażenia 1 cebula 1 marchew 1 łyżeczka ziół 2 łyżki ketchupu sól pieprz 120 ml wody Sposób wykonania: Każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem słoniny i przełożyć je na patelnie z rozgrzaną oliwą. Trzymać na ogniu do momentu, aż słonina stanie sie chrupka, wówczas przełożyć kiełbaski do naczynia…