Składniki: 3 kg surowej szynki sól Marynata: 4 duże cebule 6 ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki goździków 1 butelka czerwonego wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać pokroić w grube plastry, wrzucić do głębokiej miski, dodać pieprz, ziele angielskie i wlać całą butelkę czerwonego wytrawnego wina, wymieszać. Szynkę umyć, osuszyć na papierowym…
Tag: wędliny
Wędliny
Kotlety z mortadeli z serem
by Piotr Joński • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mortadeli jajko 3 plastry żółtego sera sól pieprz olej mąka Sposób wykonania: Mortadele pokroić w plastry, które obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w mące. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia na każdym kawałku ułożyć plasterek sera i posypać całość przyprawami. Trzymać…
Wędliny
Roladki z chrzanem
by Natalia Pietroń • • 0 Comments
Składniki: 10 plasterków szynki 10 jajek słoik chrzanu sałata sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać po czym dodać chrzan i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masa posmarować plasterkami szynki i zawinąć je w ruloniki, które ułożyć na półmisku wyłożonym liści sałaty.
Wędliny
Roladki z nadzieniem
by Malwina Pamuła • • 0 Comments
Składniki: 30 dag szynki konserwowej słoiczek ostrego chrzanu 10 jajek sól szczypiorek pomidor ogórek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je zemleć i dodać do nich chrzan. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masę nałożyć na plastry szynki i zwinąć je w ruloniki które ułożyć na talerzu. Posypać szczypiorkiem i…
Przekąski
Kolorowe koreczki inaczej
by Mateusz Kościelny • • 0 Comments
Składniki: 2 paluchy maślane 4 plasterki żółtego sera 4 plasterki gotowanej szynki marynowana papryka marynowane pieczarki ogórek konserwowy Pasta: 10 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku Sposób wykonania: Ser zetrze c a tarce po czym wymieszać z majonezem oraz posiekanym czosnkiem. Powstałą pasa posmarować palucha pokrojonego w plastry. Następnie na połowie kromki…