Składniki: 8 kiełbasek 200 g żółtego sera 8 plastrów bekonu olej 3 pory 2 łyzeczki oleju 3 łyżeczki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbaski lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym je przekłuć wzdłuż aby powstała mała kieszonka do której włożyć plasterki sera. Całe kiełbaski owinąć plasterkami bekonu, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika…
Tag: wędliny
Wędliny
Mortadela w cieście smażona
by Sylwia Osak • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mortadeli 1 brokuł 6 marchewek łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1,5 szkl. maki 1,5 szkl. wody jajko sól pieprz Sposób wykonania: Do mąki wlać wodę, wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Mortadele pokroić na plastry, które obtoczyć w mace a potem zanurzać w…
Wędliny
Parówki w cieście pieczone
by Dorota Iwaniak • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mąki 10 parówek 2 łyżki śmietany 2 dag drożdży łyżka mleka sól łyżka oleju jajko łyżeczka cukru Sposób wykonania: Drożdże rozpuścić w mleku razem z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Wówczas dodać go do mąki razem ze śmietaną, żółtkiem, olejem oraz szczyptą soli. Całość dokładnie wymieszać i rozwałkować na placek. Pokroić go…
Wędliny
Parówki zapiekane z pomidorem i serem
by Monika Łatka • • 0 Comments
Składniki: 6 parówek 70 dag cebuli 3 pomidory 25 dag żółtego sera sól pieprz kilka listków bazylii olej Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W między czasie pomidory pokroić w na cząstki. Następnie parówki lekko obgotować w wodzie po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na…