Składniki: 1 główka ulubionej sałaty 50 dkg wątróbek drobiowych 2 łyżki oleju 20 dkg winogron bez pestek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka miodu sól, pieprz, rozmaryn do smaku 2 dkg orzeszków nerkowca Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe oczyścić z żył i błon, wypłukać pod bieżącą wodą, zalać mlekiem, odstawić na 30 minut, odcedzić, ponownie opłukać,…
Tag: wątróbka drobiowa
Drób
Wątróbka w śmietanowym sosie
by Basia • • 1 Comment
Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 2 pokrojone cebule 1 szklanka dobrej śmietany 4 łyżki masła 2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki posiekanego koperku – alternatywnie 2 łyżki mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w patelni, dodać cebulę, kilka minut smażyć,…
Drób
Wątróbka drobiowa po indonezyjsku
by Natasza • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg wątróbek drobiowych 2 cebule 1 papryka 1 łyżka masła 10 dkg śliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Cebulę obrać, paprykę oczyścić z nasion, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i paprykę, obsmażyć. Wątróbkę…
Drób
Gołąbki z wątróbki drobiowej
by Krysia • • 1 Comment
Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 40 dkg ugotowanego ryżu 3 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 3 szklanki mleka masło oliwa 2/3 szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać…
Drób
Wątróbki drobiowe po bułgarsku
by Krysia • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg wątróbek drobiowych 1 szklanka mleka 2 cebule 1 kolorowa papryka ½ szklanki śliwek bez pestek oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Tak przygotowane wątróbki podzielić na płaty. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić w…