
Składniki:
- 2 papryki
- 2 pomidory
- 2 cebule
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- szczypta papryki
- 1 łyżka posiekanych ziół

Składniki: 1 kg bakłażanów 2 łyżki ziół prowansalskich kilka ziaren pieprzu kilka ząbków czosnku oliwa z oliwek Sposób wykonania: Bakłażany pokroić w paski, które oprószyć solą i odstawić na noc. Następnego dnia, posmarować je oliwa i posypać ziołami prowansalskimi. Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut. Po tym czasie układać w słoikach przekładając je…
Składniki: 1 kg bakłażanów 1 papryka 2 pomidory 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory, paprykę i bakłażany oczyścić po czym podpiec w rozgrzanym piekarniku, wówczas obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojone warzywa, posiekany koperek i natkę pietruszki. Trzymać na…
Składniki: 20 dag. piersi z kurczaka 20dag.fasolki szparagowej 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 główka sałaty 2 brzoskwinie sól pieprz oliwa Przygotowanie: Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Mięso natrzeć solą i pieprzem i pokroić w plastry. Brzoskwinie obrać, a miąższ pokroić w kostkę. Mięso i brzoskwinie ułożyć na ruszcie i grillować 15 minut. Sałatę porwać…
Składniki: 4 naleśniki 4 marchewki 1 cebula 1 por łyżeczka vegety 2 łyżki masła 2 łyżki sera żółtego łyżka mąki łyżka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego Przygotowanie: Warzywa obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do garnka i zalewamy taką ilością wrzącej wody, aby warzywa były przykryte. Dodajemy trochę masła i dusimy do miękkości.…