Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: warzywne

Liście białej kapusty z pomidorami

Składniki: 1 kg liści z kapusty 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego czosnku 4 pomidory 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 120 g startego cheddara Sposób wykonania: Liście kapusty wrzucić na wrzącą wodą, gotować około 10 minut po czym odcedzić i posiekać. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy się zazłoci wrzucić…

Czosnkowy brokuł

Składniki: ½ kg brokułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyki posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki sól pieprz cząstki cytryny Sposób wykonania: Brokuł podzielić na różyczki i zblanszować  w osolonej wodzie przez kilka minut po czym zahartować go zimną wodą. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, a gdy się zazłoci dodać płatki czerwonej…

Kapusta włoska z czosnkiem i tymiankiem

Składniki: 1 kg kapusty włoskiej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki 2 łyżeczki posiekanych listków tymianku ¼ szkl wytrawnego sherry sól pieprz starty parmezan Sposób wykonania; Kapustę włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Po tym czasie ją odcedzić, zostawiając ½…