Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl posiekanej szalotki ¼ szkl orzeszków piniowych 1 szkl pokrojonych w kostkę pomidorów ½ kg fasolki szparagowej sól pieprz Sposób wykonania; Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i zahartować zimną wodą. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane szalotki oraz orzeszki. Smażyć na średnim ogniu około…
Tag: warzywne
Listy
Szparagi saute z szalotkami
by Łucja Lasota • • 0 Comments
Listy
Podsmażany groszek z kolendrą
by Tomek Gruszczyński • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 1 szkl posiekanych szalotek 1 szkl groszku strączkowego ½ szkl bulionu warzywnego 2 łyżeczki mąki kukurydzianej ½ szkl posiekanych liści kolendry kilka kropel sosu sojowego szczypta cukru Sposób wykonania: Na silnie rozgrzany olej wrzucić posiekane szalotki oraz groszek, szybki wymieszać i wlać bulion. Trzymać na średnim ogniu pod…
Listy
Prosta salsa
by Marek Sokół • • 0 Comments
Składniki: 2 pomidory 1 cebula 2 papryczki jalapeno ½ łyżeczki soku z limonki sól pieprz ½ łyżeczki puree z chipotle Sposób wykonania: Pomidora pokroić w drobną kostkę, po czym połowę zmiksować i wymieszać z resztą pomidorów Następnie cebulę oraz papryczki posiekać i dodać do pomidorów. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z limonki oraz puree…
-300x283.jpg)
.jpg)

