Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z orzeszkami

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szkl posiekanej szalotki
  • ¼ szkl orzeszków piniowych
  • 1 szkl pokrojonych w kostkę pomidorów
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i zahartować zimną wodą.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekane szalotki oraz orzeszki.
Smażyć na średnim ogniu około 4 minut po czym wrzucić fasolkę oraz pomidory.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu kilka minut, aż składniki staną się ciepłe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *