Składniki:
- pęczek szparagów
- 20 dag mini marchewek
- 20 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 kolby kukurydzy
- ulubione warzywa
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Składniki: łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanego czosnku łyżka posiekanego imbiru brokuł 3 marchewki 3 zielone cebulki 2 łyżki bulionu warzywnego łyżka sosu sojowego łyżeczka oleju sezamowego 3 szkl gorącego ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Do woka z rozgrzaną oliwą wrzucić posiekany czosnek oraz imbir i smażyć 30 sekund. Po tym czasie dodać brokułu podzielonego na…
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek bakłażan 4 łodygi selera ½ szkl zielonych oliwek cebula ząbek czosnku łyżka kaparów ¼ szkl przecieru pomidorowego 1 szkl wody ¼ szkl octu winnego łyżka cukru łyżeczka soli chlebek pita Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć bakłażana pokrojonego w kostkę. Następnie dodać selera pokrojonego w plasterki, posiekane oliwki, cebulę…
Składniki: 6 kawałków folii aluminiowej 1 kg kabaczka 1 kg pomidorów cebula 2 łyżeczki suszonej bazylii ¼ łyżeczki pieprzu 4 ząbki czosnku 3 łyżki orzeszków pistacjowych Sposób wykonania: Kabaczka i cebulę pokroić na plasterki a pomidory w ćwiartki. Rozłożyć po równo na kawałkach folii. Następnie oprószyć je bazylią, pieprzem i czosnkiem. Zwinąć kawałki folii aby…
Składniki: łyżka oliwy z oliwek cebula 2 ząbki czosnku 1 szkl startej marchewki 1 szkl suchej kaszy perłowej 3 szkl bulionu warzywnego 2 szkl ziaren kukurydzy ¼ szkl posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania; Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, czosnek oraz posiekaną marchewkę. Trzymać na ogniu około 7 minut. Po tym czasie dodać…