Składniki: 4 szkl poszatkowanej kapusty puszka ananasa 200 g kasztanów jadalnych 1 szkl posiekanej natki pietruszki ¼ szkl dymki ¼ szkl majonezu łyżka musztardy łyżeczka startego imbiru Sposób wykonania: Do kapusty dodać ananasa pokrojonego na kawałki, kasztany pokrojone w plasterki oraz posiekaną pietruszkę i dymkę. Całość wymieszać i wstawić do lodówki. W między czasie majonez…
Tag: warzywne
Porady i Ciekawostki
Sałatka grecka na kwaśno
by Gosia Piętka • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl czerwonego octu winnego 1/3 szkl oliwy z oliwek 2 szkl białego wina 1 kg pieczarek 16 zielonych oliwek 24 greckie oliwki 12 ząbków czosnku 12 szalotek 2 łyżeczki estragonu ½ łyżeczki soli 8 liści sałaty 4 dymki 2 marchewki 4 gałązki natki pietruszki 2 cytryny Sposób wykonania: Do rondelka wlać ocet winny,…
Porady i Ciekawostki
Wołowy gulasz błyskawiczny
by Teresa Dolata • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Zapiekanka z soczewicą i cebulą
by Basia Ślęzak • • 0 Comments
Składniki: 300 g soczewicy łyżeczka soli 3 szkl wody 60 ml sosu pomidorowego cebula ¼ szkl ubitego brązowego cukru 2 łyżki musztardy ½ szkl melasy Sposób wykonania: Soczewicę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą po czym przełożyć ją do naczynia żaroodpornego. Dodać do niej sos pomidorowy, wodę, sól, posiekaną cebulę, musztardę, cukier i melasę. Całość dokładnie…